ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

bio

Tomáš Vejmola je mladý cestovatel, který se rozhodl opustit vše co měl, i když toho moc neměl, a vyrazil do světa na svou první cestu na kole do Gruzie a zpět. I když nikdy neujel víc jak 50 km, tak zvládl za 101 dní ujet přes 7000 km (přesné číslo se kvůli ztrátě tachometru za Vsetínem nedokázalo zjistit) a projel tak Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Bulharsko, Turecko, Gruzii, Rusko a Ukrajinu. O této cestě napsal i knížku a přednáška o cestě amatéra k dosažení úsměvu ze života je jeho nejoblíbenější.

Na další cestu se rozhodl vyrazit do Bangkoku, kde si koupil tuktuk a vyrazil s ní domů přes Thajsko, Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko, Bulharsko... až domů, do Hranic ležící na Moravě. Cesta mu trvala přesně rok s 35 let starým strojem a kolikrát mu šlo i o život! Vše ale dokáže barvitě a s humorem nejen ve své knize, ale přednáška o této neskutečné cestě patří mezi lidmi nejoblíbenější a nejzábavnější.

V době covidové stihl natočit zábavný cestopis nejen o naší vlasti Z Hranic okolo hranic a vyrazil s kameramanem Davidem Žváčkem na 111 dní dlouhou a 9000 km drncavou cestu po Jihovýchodní Africe, kdy projel 7 států jako je JAR, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Tanzania, Uganda, Sranda. Tato cesta je horkou novinkou a výstup z ní bude pěkný filmeček s krásnými záběry a příběm. Do té doby si ale můžete zasmát a na Tomíkové přednášce a s otevřenou pusou zírat na plátno, jakými neskutečnými cestami po Africe jeli a co zažili. Jo a knížka je ve výrobě! 

Po skončení každé z cest Tomík je pár měsíců doma a projíždí republiku s přednáškami, kde vypráví poutavě, s humorem a nadsázkou od knihoven, kin, divadel, až po festivaly, školy a nebo na firemních večírcích. V mezičase píše knížky a připravuje další cestu, ať brzo doveze z každého kontitentu aspoň jeden tuktuk.

40651265_674158799617164_5269204765090250752_o.jpg

Všechny zážitky, krásné i strašidelné věci pro Vás pečlivě fotím.

Přihlášení